KAN IK MET COMPRESSIESOKKEN AAN SLAPEN?

Mijn hele been en voeten doen echt pijn. Ik heb alleen kniehoge compressiesokken. Kan ik daarmee slapen?

 

Voeten in steunkousen

Eerste mening

Ja, je kunt zeker slapen met je compressiekousen aan als het je enige verlichting geeft. Misschien wilt je jouw gynaecoloog raadplegen over kniehoge compressiesokken als je hele been pijn doet. Compressie langs de volledige lengte kan meer hulp bieden dan bij het dragen van kniehoge compressiekousen.

Tweede mening

Je kunt ‘s nachts steunkousen dragen; echter, gezien het feit dat je zwanger bent, is een dij-hoge compressie kous in plaats van de kniehoge beter. Een deel van de reden waarom je hele been pijn doet is omdat de zwangerschap en zwelling van invloed is op je hele been en niet alleen op het deel onder de knie. De dij-hoge kous kan helpen om dit te controleren.

Derde mening 

Zeker! Het ’s nachts dragen van kousen is prima en veel van mijn patiënten doen het. Echter, als je gevoelloosheid, tintelingen en/of pijn in de voet ervaart bij het dragen van kousen terwijl je in bed ligt, doe dan de kous onmiddellijk uit. Veneuze druk afneemt als je ligt en soms oefent de kous te veel druik uit en kunnen bloedvaten en/of zenuwen worden samengedrukt.

Vierde mening

Gezonde jonge patiënten kunnen slapen met 20-30 mmHg en 30-40 mmHg steunkousen, maar oudere patiënten met arteriële insufficiëntie niet.

Vijfde mening

Ja. Het is belangrijk dat je een arts laat beslissen om eventueel een echo van je aderen te maken. Een chirurgische leveringswinkel heeft betere beenondersteuning als je dat nodig hebt.

2009-2020 © All Rights Reserved