ONTDEK DE 5 VOORDELEN VAN HET DRAGEN VAN COMPRESSIEKOUSEN

Hier zijn 5 grote voordelen van het dragen van compressiekousen

  1. Verbeter de veneuze bloedstroom
  2. Voorkom dat veneus bloed gaat klonteren in de benen
  3. Verminder het risico op bloedproppen
  4. Verminder zwelling van het been
  5. Verbeter symptomen van veneuze aandoeningen

 

 

Hoe Compressiekousen werken

Meisje atleet in steunkousen

Als je last hebt van spataderen en spinaderen, ken je uit de eerste hand de frustratie van het omgaan met vermoeidheid, zwelling, jeuk, branderig gevoel en krampen in de benen. Compressiesokken helpen bij het verminderen van de symptomen van pijnlijke spataderen en indien trouw gedragen, vertragen ze de progressie van veneuze aandoeningen. Echter, enkel compressie corrigeert niet het onderliggende aderprobleem.

Compressiekousen bevorderen de veneuze bloedstroom van de voeten terug naar het hart waarmee de effecten van de zwaartekracht worden overwonnen. Geleidelijke compressie van medische kwaliteit is sterker bij de voeten en neemt geleidelijk af in waar zij zich uitstrekken tot de kuit naar de dij. Goed ontworpen en passende compressiekousen voorkomen veneuze klonteringen in de benen en voeten, verbeteren beensymptomen, en verminderen het risico op bloedstolsels te.

De Tijd & Plaats voor Compressiekousen

De man in de steunkousen

Als je symptomatisch veneuze aandoening hebt, moet je compressie dragen wanneer je wakker en bezig bent, behalve bij het baden. Het is niet nodig om ze te dragen in bed, maar je moet aantrekken als je wakker wordt in de ochtend voordat je uit bed gaat. Als je wacht tot later in de ochtend om je sokken aan te doen, zal het bloed al beginnen te klonteren in de onderbenen en voeten waardoor je symptomen verergeren.

Medische kwaliteit degressieve compressie bestaat in verschillende voorgeschreven niveaus op basis van de mate van compressie variërend van 15-20, 20-30 en 30-40 mmHg. Na een evaluatie bij Vein Specialists of the South, kan ons team de beste compressiekousen voor je benen voorschrijven. Onze gecertificeerde passers zullen je helpen bij de juiste verzorging van je compressiesokken en de beste manier om ze aan en uit te doen.

Aan de andere kant, hoe zit het met de mensen die het geluk hebben dat ze geen last hebben van spataderen? Wij zijn van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Het dragen van steunkousen is een van onze Healthy Legs for Life® principes, samen met regelmatige lichaamsbeweging, behouden van een gezond gewicht, verhogen van je benen, en het enkel uit de kast halen van je hoge hakken voor speciale gelegenheden. Wij adviseren het dragen van compressie, zelfs als je geen tekenen of symptomen van spataderen of spinaderen hebt.

Niet alleen meer voor Oma!

Atleet van het meisje runs in de steunkousen

Voorbij zijn de dagen van oma's lelijke rubberen compressiekousen. Nieuwe stofontwerpen hebben gezorgd voor een revolutie van de compressie-markt. Ze komen nu in prachtige kleuren en stijlen, waaronder transparante stof, verschillende huidtinten, met open teen en gesloten teen, kniehoogte, dijhoogte en panty.

Met de vooruitgang van de weefmechanismen, hebben de toonaangevende fabrikanten van medische kwaliteit compressiekousen een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Er zijn nu compressiekousen voor bijna elke gelegenheid: werk, sport, en een avondje uit.

2009-2020 © All Rights Reserved